Tilbake

Destinasjon Glede

Meld deg på

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Ekspert: Jeanette Bretteville

Rydder i rot

Like viktig som å finne gleden, er det å kunne gi slipp på alt annet. Alt som vi ikke lenger trenger i livet. På den måten så rydder vi plass til mer glede.

Gjennom hele året vil Jeanette lære oss hvordan vi kan rydde plass for mer glede, uansett om det er i klesskapet, kjøleskapet, regningskuffen eller i venninneflokken.

 

Jeanette Bretteville, 52 år, mor til 2 gutter, født og oppvokst i Oslo. Hun har mer enn 30 års erfaring fra ledelse av mennesker og bedrifter, og er sertifisert KonMari ®- konsulent og benytter KonMari – metoden®, som er utviklet av Marie Kondo til bedre og mer effektiv rydding. Jeanette er en av de 3 mest erfarne KonMari konsulentene i Skandinavia, og har jobbet i mer enn 1000 timer i norske hjem hvor de har lett etter gleden og latt alt annet gå. Jeanette har et eget firma som heter Rydd i rot AS.

 

Hvorfor vil du være med på Destinasjon Glede?

Det å få være med på denne reisen, i samme båt med så mange flotte mennesker vil jeg ikke gå glipp av. Vi trenger mer enn noen gang å ta denne turen. Alle sammen. Det kjennes så viktig og riktig, og jeg elsker oppbyggingen og tankene rundt kurskonseptet. Gleder meg!

 

Hvordan definerer du glede?

Når vi rydder med KonMari metoden har vi fokus på gleden.

I likhet med Marie Kondo definerer jeg glede som noe som «Spark Joy». Med det mener jeg at glede er noe som føles som en liten gnist i kroppen når du tenker på det. Den gode følelsen. Det du kjenner når alt stemmer. Enten det gjelder en relasjon, en opplevelse eller noe materielt.

 

 

Hvordan finne mer glede og lykke i helt normale hverdager?

Om vi er redde er det vanskelig å føle glede. Derfor er det så viktig å jobbe for å finne ro, hvile og fylle på med det vi måtte trenge for å føle oss trygge.

 

Like viktig som å finne gleden er det å kunne gi slipp på alt annet. Alt som vi ikke lenger trenger i livet. Det er viktig for på den måten så rydder vi plass til mer glede. Det er det vi må øve oss på. Gi slipp og ha tillitt til at vi har det vi trenger, på alle måter.

 

Hvem og hva gjør deg glad?

Ingen kan gjøre meg mer glad enn familien min.

Likevel må jeg si at jeg kjenner at glede ofte er situasjonsbestemt. En ting jeg vanligvis ikke tenker så mye over kan bety enormt mye en annen gang. Et blikk, en kommentar eller en klem på rett tidspunkt kan fylle meg med så mye glede.  Ellers så synes jeg det er så gøy når jeg opplever situasjoner som fører til latter. Jeg elsker å le! Bare det å tenke på latter får meg til å smile. Det å se noe komisk skje for eksempel med noen barn på t-banen, for så fnise litt for meg selv, også treffer jeg blikket til en medpassasjerer som sitter og smiler av samme situasjon før vi begge bryter ut i latter. Kan du tenke deg noe bedre?

 

 

Hvem i livet ditt er du mest opptatt av å glede?

Jeg er opptatt av å kunne glede de som har gått seg litt vill og kanskje ikke lenger kan se ekte glede.

Jeg liker å glede de som vanligvis ikke tør å be om hjelp, og de som det kanskje krever litt mot å tørre å hjelpe. Der hvor få eller ingen andre våger å ta kontakt.

Å hjelpe dem, - det er det som gir meg ekstra glede.

 

Meld deg på Destinasjon Glede her!