Tilbake

Destinasjon Glede

Meld deg på

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Gir verktøyene videre:

Jakten på gleden

Björg Thorhallsdottir vet hva det vil si å ikke føle seg god nok. Hun har selv lett etter gleden - og funnet den. Nå bidrar hun til at andre får oppleve det samme.

– Den vakreste gaven du kan gi deg selv, er å bruke ett år på nettopp deg selv, på å ta ansvar for livet ditt og din egen glede. Når du får det bedre med deg selv, vil alle rundt deg få det bedre også.

 

Ikke alltid rosenrødt

Björg Thorallsdottir vet hva hun snakker om. Selv om livet som suksessrik kunstner, forfatter og foredragsholder kan se rosenrødt ut, har hun lett etter gleden. Hun vet hva det vil si å ikke føle seg god nok, fin nok eller flink nok.

 

– Jeg har selv lett etter gleden i mange år. Fra å være deprimert og på et mørkt sted, våkner jeg opp på morgenen og kjenner at jeg er glad. At jeg er bra nok.

 

Egne erfaringer ble kurs

I jakten på gleden har hun kysset opptil flere frosker, testet både gode og dårlige metoder og vært åpen for alskens forskning, tips og råd. Nå har hun samlet alle de gode tipsene – og menneskene – og laget et trinn for trinn-opplegg som går over et år.

 

– Jeg har tatt denne reisen selv, og på min reise fant jeg mange verktøy som jeg nå har lyst til å gi videre. Med dette i tankene laget jeg Destinasjon Glede. Dette er ikke en flyreise der alt kommer servert på fat, men en indre reise som vi skal dra på sammen, sier hun. 

 

Gjør endringer sammen

Björg uttrykker at "vi skal ro over stormfulle hav og stille vann, svømme med fine delfiner, men også møte gamle demoner fra fortiden."

 

– I jakten på et gladere og bedre liv, finnes det ingen quick fix. Det tar i snitt om lag 66 dager å endre en rutine, så vi kan ikke forhaste oss. Dessuten er store endringer nesten umulig å gjennomføre om man er alene om dem. Selv om hver deltager må gjøre hovedjobben, så skal jeg – og en stor gjeng med kunnskapsrike eksperter – holde alle i hånden under hele reisen. 

Første modul deltagerne skal gjennom heter Mine relasjoner. Her er Björg Thorhallsdottir sammen sin mor og EQ-terapeut Herdis Palsdottir– som er en sentral bidragsyter i kursmodulen.

Eksperter i hver havn

Björg har gått grundig til verks for å avdekke hva som må være på plass for å oppnå glede i livet. Med på laget har hun fått med seg noen av de fremste på områder som økonomi, kosthold, trening og relasjoner - for å nevne noe. Berit Nordstrand er med, Yngvar Andersen og Silje Sandmæl likeså. Og en drøss med andre flinke og motiverende eksperter.

Les mer om ekspertene her! 

 

– Skal seile på livets åtte hav

– På veien til gleden skal vi stoppe innom åtte ulike havner. I hver havn tar vi tak i ett spesifikt tema som vi skal jobbe aktivt med i én til to måneder før vi går videre til neste tema og neste ekspert. Jeg har fått kloa i noen av de aller flinkeste i sitt fag til å guide oss fram – og det er disse som tar deg imot på havna og hjelper deg videre på reisen over det neste havet, sier hun. 

 

For hvert tema har hun skrevet og illustrert en arbeidsbok med oppgaver, inspirasjon og plass til å skrive dagboksnotater.

– Hver dag er det spesifikke spørsmål som leder deg på dagens reise. Selv om livet kan herje med deg, så skal du klare å gjennomføre – og det klarer vi sammen. For hvert tema går vi om bord i en ny type båt og på et nytt hav – fra det stille havet i meditasjon til det anarkistiske relasjonshavet. Derfor blir det heller aldri kjedelig. 

De ulike modulene vi skal gjennom er:

  1. Relasjoner
  2. Rutiner
  3. Trening
  4. Kosthold
  5. Økonomi
  6. Fokus og ro
  7. Veien videre

– Parallelt med at vi jobber oss gjennom disse temaene, vil arbeidet med meditasjon, pust og rydding gå gjennom hele året. Og med rydding mener jeg at vi skal rydde opp – både fysisk og emosjonelt, sier Björg.

En skikkelig fest

Du vil få oppfølging gjennom videosnutter, nyhetsbrev og foredrag samt være en del et stort fellesskap der du kan møte andre som er på den samme reisen som deg.

– Og hva skjer når vi er framme ved Destinasjon Glede?

– Da må vi ha en sinnssyk fest, sier Björg og ler.

– Målet med denne reisen er at egenkjærligheten skal blomstre, at du skal heie på deg selv og ta valg som er til det beste for deg. Når vi kommer fram til destinasjonen, har du fått verktøy som du kan ha med deg hele livet, og som gjør at du står støtt og trygt. Du har med deg alle bøkene som du har jobbet med gjennom året, med alle refleksjoner og fremskritt du har gjort. Disse bøkene vil bli en stor kunnskapsbank med alt du har lært, og være til stor hjelp videre i livet.

 

Ifølge lykkeforskerne kan vi påvirke inntil 40% av vår egen opplevelse av lykke! Les mer her!

 

Om Bjørg:

Björg ble tidlig enke, og i sorgen skapte hun Hjertefred for å lage en arena hvor sønnen Tolli og andre kunne få en arena å minnes dem vi har mistet i en lys og kjærlig atmosfære. Da hun selv var langt nede i mørket var det vondt, men en dag kjente hun at hun ikke lenger ville være der. Hun begynte på reisen mot et bedre sted og ønsker å dele alle sine redskap med deg, for hun har selv vært gjennom denne endringsreisen. Reisen mot Destinasjon Glede, som handler om å skape et liv som er godt å leve, et liv med mer glede, takknemlighet og mening. 

 

Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, glass-mosaikk, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Björg har også utdannet seg til Eq-terapeut ved EQ Institute og MPower agent ved MPower Institute.

 

 

Les mer om: Aktiviteter som øker følelsen av lykke

Les mer om: Yngvar Andersens lykketriks

Les mer om: Hør Märtha Louise i Destinasjon Glede-podden