Tilbake

Destinasjon Glede

Meld deg på

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Visste du at glede er noe du kan lære? Gjennom ett års kursløp vil du bli geleidet av anerkjente eksperter gjennom en indre reise mot Destinasjon Glede.

Ekspert: Berit Nordstrand

Enkle grep kan gi flere lykkehormoner

Lege, forfatter og foredragsholder Berit Nordstrand er kjent for sine fantastisk engasjerende foredrag om hvordan du kan nyte deilig mat som gir deg både mer nytelse, større overskudd og bedre fysisk og psykisk helse - uten mer tid på matlaging! Vi gleder oss over å ha Berit med på laget – for et godt kosthold er essensielt i når glede står på agendaen.

I modulen om kosthold kommer vi til å lære oss mye om mat, og hvordan bra mat kan påvirke hele vår livskvalitet. I arbeidsboken om mat vil du få lære deg om dette. Vi vil også ha fokus på dyrevelferd, og enkle metoder for å innføre gode matvaner. Målet er at du skal få økt kunnskap om mat, og med enkle grep gjøre bedre valg.

 

Hvorfor vil du være med på Destinasjon Glede? 

Fordi jeg ønsker å bidra til at alle får den kunnskapen og de verktøyene de behøver for å kunne skape egen lykkefølelse. Jeg vet man kan endre tankemønster, få flere lykkehormoner og kjenne betydelig mer glede av enkle grep. Jeg er også med fordi min svært gode venninne Bjørg har samlet et knippe gode mennesker som vil bidra til at flest mulig lykkes. Når vi skal jobbe på prosjektet sammen med så fine folk, så fryder jeg meg allerede over den gleden vi vil kjenne sammen på veien. Jeg gleder meg til å kunne bidra og er takknemlig for å få lov til å bli med.

 

Hvordan definerer du glede?  

Glede for meg er en intens følelse, ulike grader av lykkerus. Det er sant at «den største glede man kan få er gjøre andre glad». Glede må skapes. Når du gir litt glede, så får du enda mer glede tilbake. 

 

Hva er glede for deg?  

Glede for meg er en intense følelse, jeg kan kjenne jeg blir rørt, hårene reiser seg på huden og blodet bruser i årene. Jeg er et utpreget følelsesmenneske og gledestårene spretter av glede i mange forskjellige situasjoner. Når mine barn overrasker meg med å plutselig stå på døra, når jeg kan tøyse og le med ei venninne jeg er veldig glad i, men også når jeg opplever at mennesker lykkes etter en langvarig kamp, enten det handler om å tilfriskne fra sykdom eller å oppnå annen form for suksess. Ingen glede kan imidlertid overgå den lykkerusen det var å få sitt eget lille nyfødte barn lagt i sine armer. Den rusen er 100 på en hverdagslykkeskala fra 1-10.

 

Hvordan finne mer glede og lykke i helt normale hverdager? 

Ved å skape hverdagslykke for deg selv og den flokken av fine mennesker du har omkring deg. Kjenn etter hva som kan gjøre deg lykkelig på en regnfull mandag. Jeg kjenner lykke ved å hjelpe andre, men også ved å skape flere små øyeblikk til nytelse for meg selv. Jeg har et eget morgenrituale som setter stemningen og så går jeg sanseturer.  

 

Hvem og hva gjør deg glad?  

Det som gjør meg mest glad er å være sammen med barna mine og andre mennesker som betyr mye i livet mitt. Særlig mennesker med lidenskap og entusiasme, og som tør å være litt utenfor boksen og by på seg selv. 

 

Hvem i livet ditt er du mest opptatt av å glede?

De menneskene som jeg føler tilhører i flokken min, slik som mine barn og noen utvalgte andre.

 

Meld deg på Destinasjon Glede 2023 her.