Tilbake

Destinasjon Glede

Meld deg på

Velkommen til et ettårig kurs som gir varig positiv endring. Kurset er basert på forskning og forsterker de områdene som gir mer lykke og energi når man selv tar kontroll over eget liv.

Velkommen til et ettårig kurs som gir varig positiv endring. Kurset er basert på forskning og forsterker de områdene som gir mer lykke og energi når man selv tar kontroll over eget liv.

Ekspert: Rebekka Nøkling

Bytt ut frykt og stress med håp og overskudd

Rebekka er en av ekspertene på Ro & Fokus, hun brenner for å hjelpe mennesker som ønsker en personlig vekst som skaper positive endringer – og en hverdag med mindre stress og mer livslyst.

Selv fikk hun brystkreft i ung alder og måtte lære seg å mestre motgang og bli en «overlever med senskader». Det var også grunnen til at hun tok en lang akademisk utdannelse innen medisinsk genforskning – for å se om det var noe hun kunne mobilisere inni seg selv for å hjelpe kroppen sin som var syk, først og fremst for å overleve, men også for å kunne leve et best mulig liv videre. 

 

Etter flere år med forskning, gikk hun videre inn i lederstillinger innenfor områdene «Life Science» i inn- og utland, og Rebekka har bl.a. vært Global produktsjef for genroboter i GenoVision/Qiagen, helseforlagssjef og redaktør ved Universitetet i Oslo (UiO) i Birkeland Publications, prosjektleder i Bio-Medisinsk Innovasjon AS i Forskningsparken, driftsleder på et senter for kreftrammede på Radiumhospitalet og vært direktør i Aberia Healthcare. Videre har hun tilleggsutdanning innenfor psykologi og juss fra UiO, Lov- og bransjekunnskap fra Legemiddelindustriforeningen, terapeutisk og medisinsk yoga/meditasjon/pusteøvelser innen: stress, kreft, diabetes, kvinnelige hormoner, utbrenthet og depresjoner, samt prosjektledelse og journalistikk fra Høyskolen i Oslo.

 

"Jeg er så heldig at jeg på livets vei har fått lov til å bli kjent med mange internasjonale forskere, professorer og Nobelprisvinnere i hele verden, som har delt min interesse med å forstå hvordan stress, sykdom og sorg påvirker hjernen vår og kroppen vår – helt ned på celle- og gennivå" forteller Rebekka.

 

"Resultatet ble at jeg utviklet mine personlige livsmestringsverktøy og en egen coachingmetode som er basert på min livserfaring, banebrytende forskning i grensesnittet mellom: genforskning, endokrinologi (læren om hormoner), hjerneforskning og psykologi og som viser hvordan kropp og sinn henger sammen, samt samarbeidet jeg har med faren min, som er Magister i psykologi, og som ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår" sier hun. 

 

 

Hvorfor vil du være med på Destinasjon Glede?

Gjennom mitt nære vennskap til Bjørg og min innsikt i alt det fantastiske hun skaper, men også faglige samarbeid, så ønsker jeg å støtte Destinasjon Glede – fordi jeg tror dette kan hjelpe tusenvis av mennesker til å få et bedre liv og en hverdag med økt livsglede. Og jeg tror at dette er særdeles viktig i disse pandemitider hvor veldig mange føler seg usikre i forhold til endringene og restriksjonene i samfunnet – og konsekvensene dette har i forhold til egen arbeidssituasjon og din egen helse. Derfor ønsker jeg å løfte Bjørg og dette prosjektet, og bidra med min fagkompetanse – og bli med og heie på alle som vil være med på denne positive reisen!

 

Hvordan definerer du glede? 

Jeg definerer glede som en følelse hvor frykt, ensomhet, stress og usikkerhet byttes ut med håp, godfølelse, livslyst og overskudd – og hvor du kan kjenne på hvor fantastisk livet egentlig er, uansett hvilke utfordringer du har møtt og kanskje vil møte på livets vei. Og jeg vil beskrive livsglede som den boblende lykkefølelsen du kan få ved å gi deg selv egenkjærlighet, som også vil øke din personlige kraft og motivasjon til å våge å være ”ditt ekte jeg” og realisere dine drømmer!

 

Hvordan finne mer glede og lykke i helt normale hverdager?

Gjennom mitt arbeid med å hjelpe andre og våre kurs- og utdanningsmodulene vi utvikler i mine selskaper: Livslyst & Motivasjon og mPOWER Academy – så prøver jeg å bidra og gi mennesker konkrete råd og forskningsbaserte verktøy til å redusere langvarig stress – som jeg vet vil resultere i mer glede. Jeg tror at når følelsen av å ikke være bra nok, frykt, angst, ensomhet, helseutfordringer, motløshet og resignasjon påvirker kropp og sinn negativt, så er det vanskelig å kjenne på gleden.  Så det å bli med på Destinasjon Glede og få inn gode vaner, lære verktøy av Bjørg og hennes bidragsytere – og bli en del av dette fantastiske nettverket, så tror jeg mange vil klare ”å frigjøre seg selv” fra konsekvensene som vanskelige livsopplevelser kan ha påført oss. Det å få tilbake den positive selvfølelsen på denne måten vil også gjøre deg i stand til kjenne på gleden i den normale hverdagen.

 

Hvem og hva gjør deg glad?

Flokken min: døtrene mine, mannen min, gudedatteren min, svigersønnen min og foreldrene mine gjør meg veldig takknemlig og glad. Etter å ha ”sett døden i hvitøyet”  noen ganger så tar jeg ikke livet for gitt – og bare det å få være sammen med dem her på jorden, høre dem le, at de forteller engasjert om det de drømmer om, eller til og med bare å høre dem puste, når alle har lagt seg om kvelden og jeg fortsatt er våken, ja da kjenner jeg på livsgleden av å bare være til – ”her og nå” – med flokken min. 

 

Hvem er du mest opptatt av å Glede?

Flokken min og vennene mine. Men også mine klienter, kursdeltagere, lesere og lyttere. Og gjennom å gjøre mine nærmeste glade, så blir jeg selv glad. Nå er jeg også heldig å jobbe med å gi andre konkrete råd og verktøy slik som: pusteøvelser, stressmestringsøvelser, mentale treningsøvelser fra toppidretten som gir deg masse ny energi, forskningsbaserte helsebringende øvelser for kropp og sinn, eldgamle medisinske hormonyoga- og meditasjonsøvelser fra Østens visdom og hjernetrim for å: ”vaske hjernen”, øke fokus, forbedre hukommelsen og øke din egen kreativitet. Gjennom å lære bort denne kunnskapen og vise andre hvordan disse øvelsene praktiseres daglig, ja: så blir de automatisk gode vaner i mitt eget liv og dermed holder jeg meg lettere glad i hverdagen selv!

 

Meld deg på kurset her!